Iako je većini na prvi pogled nespojivo, no, voće u kombinaciji sa slanim jelima odavno je u trendu, ali ne bez razloga. Kada dobro uparite kiselost i slatkoću voća sa pikantnošću mesa dobijete izvrsne kombinacije. Isprobajte ih
Toplo hladna salata s piletinom i voćem
Sastojci:
260 g pilećih prsa
50 g baby špinata
10 komada cherry paradajza
pola šoljice očišćenog nara
avokado
sok od jednog limuna
himalajska so
biber
maslinovo ulje
crvena paprika
Priprema:
Očistite nar, ogulite avokado i nasjeckajte ga na nekoliko komadića, odvojite 10 cherry paradajzića i zajedno s opranim baby špinatom pomiješajte u većoj zdjeli. Sve sastojke osim nara začinite maslinovim uljem, himalajskom soli i iscijeđenim sokom limuna te dobro promiješajte. Pileća prsa operite, narežite, začinite himalajskom soli i šarenim biberom, te ispecite na tavi na maslinovom ulju. Izvadite piletinu u posebnu zdjelu, poklopite poklopcem i pustite da se „odmori“. Za to vrijeme u tavi gdje se pekla piletina ispecite opranu i narezanu crvenu papriku te je začinite po ukusu. Ispečenu piletinu i papriku stavite na pripremljene sastojke, a povrh svega pospite nar. Ovu salatu možete servirati u velikoj staklenoj ili drvenoj zdjeli i s escajgom. Jednostavna je i za ponijeti na posao u plastičnoj zdjelici.
Bijela i divlja riža s narom
Sastojci:
100 g bijele riže
100 g divlje riže
1,5 l vode
so
200 g očiščenog nara
sok od jednog limuna
pola kašičice mljevenog kumina
20 g poprženih pinjola
Priprema:
Stavite obje vrste riže, vodu i so u zdjelu. Ostavite da voda proključa i kuhajte 20 do 25 minuta, ili dok riža ne omekša. Kada je kuhana dobro je procijedite. Pinjole popržite u teflonskoj tavi na laganoj vatri, stalno miješajući dok ne pozlate. Riži dodajte očiščeni nar, kumin i pinjole, lagano promiješajte i prelijte limunovim sokom.