Kako napraviti čips od jabuke?

Piše: Redakcija

Za ovaj jednostavni recept potrebna su vam samo 2 sastojka.

Sastojci

2 jabuke,
1 čajna kašika cimeta

Priprema

1. Zagrijte rernu na 110°C.
2. Operite i osušite jabuke, zatim izvadite sredine (po želji). Ako jabuke nisu prskane, nemojte guliti koru.
3. Izrežite jabuke na tanke kriške.
4. Stavite kriške na papir za pečenje tako da se ne dodiruju.
5. Pospite cimet po jabukama.
6. Pecite oko sat vremena. Nakon sat vremena ih okrenite na drugu stranu i pecite još sat vremena. Što duže stoje u rerni postanu hrskavije. Dužina pečenja zavisi od debljine jabuka i količine vlažnosti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti