Sigurni smo da dugo vremena niste spremali domaći keks u svojoj kuhinji. U receptu koji vam predlažemo u nastavku dominira banana, a zatim zobene pahuljice. Za pripremu vam je potrebno samo nekoliko minuta.
Sastojci:
2 banane
50 ml mlijeka
1 jaje
1 kašika meda
100 g zobenih pahuljica
1 kašika cimeta
1/2 kašike praška za pecivo
1/2 kašike ekstrakta vanilije
prstohvat soli
Priprema:
1. Rernu zagrijte na 170 stepeni. Pleh prekrijte papirom za pečenje.
2. Zgnječite banane i pomiješajte ih s mlijekom, umućenim jajetom, medom i ekstraktom vanilije.
3. Zatim dodajte zobene pahuljice, cimet, prašak za pecivo i so.
4. Tijesto uz pomoć kašike rasporedite po papiru za pečenje veličine keksića.
5. Između svakog napravite razmak od nekoliko centimetara.
6. Pecite kekse otprilike 15 minuta, dok ivice ne postanu zlatne.
Prijatno!