Jednostavna priprema: Domaći keks od banane i zobenih pahuljica

Piše: Redakcija

Sigurni smo da dugo vremena niste spremali domaći keks u svojoj kuhinji. U receptu koji vam predlažemo u nastavku dominira banana, a zatim zobene pahuljice. Za pripremu vam je potrebno samo nekoliko minuta.

Sastojci:

2 banane

50 ml mlijeka

1 jaje

1 kašika meda

100 g zobenih pahuljica

1 kašika cimeta

1/2 kašike praška za pecivo

1/2 kašike ekstrakta vanilije

prstohvat soli

Priprema:

1. Rernu zagrijte na 170 stepeni. Pleh prekrijte papirom za pečenje.

2. Zgnječite banane i pomiješajte ih s mlijekom, umućenim jajetom, medom i ekstraktom vanilije.

3. Zatim dodajte zobene pahuljice, cimet, prašak za pecivo i so.

4. Tijesto uz pomoć kašike rasporedite po papiru za pečenje veličine keksića.

5. Između svakog napravite razmak od nekoliko centimetara.

6. Pecite kekse otprilike 15 minuta, dok ivice ne postanu zlatne.

Prijatno!

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti