Jednostavno i ukusno: Zobena kaša s medom i cimetom

Piše: Redakcija

Proljeće je na pragu, pa ne bi škodilo da teške zimske obroke zamijenimo s nešto laganijim. Za početak, zobene pahuljice su idealna namirnica koja stvara sitost, a ne deblja. Osim toga, zobene pahuljice snižavaju holesetrol, jačaju imunitet, te reguliraju probavu. U nastavku vam donosimo jednostavan i ukusan recept!

Sastojci:

1 šolja zobenih pahuljica

350 ml vode ili domaćeg kravljeg mlijeka (ili mješavine vode i mlijeka)

¼ čajne kašike cejlonskog cimeta

prstohvat soli

med

1 banana, oguljena i narezana

šaka grožđica ili sušenog voća

Priprema:

1. Zobene pahuljice i mlijeko ili vodu stavite u lonac za kuhanje.

2. Na srednjoj vatri pustite da zakuha.

3. Na laganoj vatri kuhajte 5-7 minuta, uz povremeno miješanje.

4. Dodajte so i cimet, a zatim dobro promiješajte.

5. Zobenu kašu servirajte u zdjelicama.

6. Na vrh stavite bananu i sušeno voće.

7. Dodajte otprilike ¼ šolje mlijeka, a zatim prelijte medom.

Prijatno!

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti