Ako volite tjesteninu, predlažemo vam ovaj sjajni recept za cijeli obrok u jednoj posudi.
Odaberite svoj omiljeni oblik tjestenine, napravite sos od mesa, pospite sirom, zapecite i gotovo.
Sastojci:
400 grama tjestenine
200 grama mljevene junetine
Pola glavice crnog luka
Konzerva omiljenog paradajz sosa
Sušeni origano
So, biber
100 grama tvrdog sira
Maslinovo ulje
Priprema:
Tjesteninu obarite, ali od vremena kuhanja sa pakovanja oduzmite dvije minute. U posudi zagrijte maslinovo ulje i propržite meso i sitno sjeckani luk, oko pet minuta. Dodajte paradajz sos i pustite da se krčka. Začinite sa soli, biberom i sušenim origanom. Tjesteninu pomiješajte sa sosom u plehu za pečenje, odozgo narendajte tvrdi sir i zapecite u rerni dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Poslužite uz salatu.
Prijatno!