Sve sastojke možete naći u vašoj kuhinji.
Potrebno je:
600 g brašna
25 g svježeg kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica soli
2 jajeta
200 ml mlakog mlijeka
100 ml mlake vode
250 g margarina
I još:
džem od jagoda
1 jaje
Priprema:
Kvasac staviti u malo vode sa šećerom i kašikom brašna. Kad nadođe, sipati u brašno, dodati so, preostalu vodu, mlijeko, jaja i zamijesiti mekše tijesto. Ostaviti da naraste 15 minuta. Tijesto podijeliti na 8 jufki, svaku rastanjiti, premazati margarinom i redati jednu na drugu. Posljednju ne mazati margarinom. Nakon 15 minuta razvući što veću koru, isjeći 24 trouglića, na svaki staviti kašičicu džema i zamotati kiflicu. Poredati ih u pleh obložen papirom za pečenje, premazati ulupanim jajetom i peći oko pola sata u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
Prijatno!