Štrudla s višnjama i grizom

Piše: Redakcija

Pravi je trenutak da iskoristite višnje, pa ukoliko ih ne možete naći na pijacama, uvijek imate opciju da ih kupite zamrznute. Vjerujemo da mnogi od vas već imaju stari recept za štrudle s višnjama, ali za one koji ga nisu isprobali bit će pravo iznenađenje. Štrudla je jednostavna za pripremu i oko nje nema mnogo posla. Idealna je za prazničnom trpezom, a ukoliko želite dodatno da je obogatitem uvijek je možete poslužiti uz kuglu sladoleda

 

Sastojci:

paket gotovih kora

3 jaja

230 g šećera

500 ml jogurta

300 ml ulja

240 gr griza

2 vanilina šećera

prašak za pecivo

500 g opranih i očišćenih višanja

po želji šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U zdjeli izmiksajte cijela jaja sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte jogurt, ulje, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo. Sve izmiješajte silikonskom kašikom. Kore podijelite na tri jednaka dijela, za svaku štrudlu će biti potrebne tri kore. Na prvu koru premažite dio smjese. Postavite drugu koru, koju također premažete smjesom. Postavite treću koru i nju premažite smjesom. Na tu treću koru rasporedite trećinu pripremljenih višanja. Zarolajte pripremljenu štrudlu. Ponovite postupak s preostalim dvjema štrudlama, ali gledajte da vam ostane malo smjese za kraj. Sve tri štrudle složite u tepsiju obloženu masnim papirom. Tako složene štrudle premažite preostalom smjesom od griza. Stavite u rernu zagrijanu na 180 Celzijevih stepeni i pecite otprilike 45 minuta. Gotovu štrudlu ostavite da se ohladi. Prije rezanja štrudlu po želji posipajte šećerom u prahu i poslužite uz sladoled.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti