Topli sunčani dani i ljetne noći pamte se po uživanju u morskim radostima, nezaboravnim večernjim druženjima i sklapanju novih prijateljstava, ispijajući osvježavajuće koktele čije okuse zauvijek pamtimo. Predstavljamo vam ljetne koktele koji pružaju bogato iskustvo čarobnih okusa i nezaobilazno rashlađenje u predstojećim toplim danima i noćima
Kokosov koktel
Sastojci:
4 svježa mlada kokosa
čaša i po ruma ili votke
led
limeta
4 duge slamke
Priprema:
Koristite oštar nož kako biste napravili kvadratni rez na gornjem dijelu kokosa. U njega ulijte alkohol, otprilike dvije čašice. Dodajte nekoliko kockica leda, sok od limete i slamčicu.
Pinky colada
Sastojci:
30 ml bijelog ruma
30 ml zlatnog ruma
20 ml sirupa od kokosa
10 ml grenadina sirupa
20 ml tekućeg šlaga
80 ml soka od ananasa
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u shakeru i dobro protresite, kako bi se svi sastojci povezali i kako biste dobili laganu pjenicu u čaši. Poslužite s ledom i dekoracijom po želji.
Sangria od ružičastog vina
Sastojci:
boca ohlađenog vina
pola šoljice svježe limunade
2 mandarine
limun
2 narezane jagode
2 šoljice pjenušave francuske limunade
šoljica smrznutih malina
Priprema:
Pomiješajte prvih pet sastojaka. Ostavite u frižideru najmanje jedan sat prije posluživanja, tako da okus bude puniji. Dodajte gaziranu francusku limunadu i smrznute maline, te poslužite odmah. Kada je svježe izvađeno iz frižidera i posluženo, tada je najukusnije.
Whisky sour
Sastojci:
50 ml viskija
25 ml soka od limuna
30 ml šećernog sirupa
dehidrirana naranča i menta za dekoraciju
Priprema:
Šećerni sirup pripremite tako što ćete pomiješati šoljicu vode i šoljicu šećera u lončiću i zagrijati dok se šećer ne otopi. Kada se počnu javljati mjehurići po rubu površine vode, a tekućina ne bude mutna nego prozirna, sirup je gotov. Ohladite ga i pospremite u teglu, te držite u frižideru do trenutka kad ćete ga koristiti u koktelima. Za pripremu ovog koktela dodajte u shaker viski, šećerni sirup i sok od limuna, dobro protresite pa poslužite s ledom i dehidriranom narančom i mentom kao dekoracijom.
Ledena lubenica s mentom
Sastojci:
1/2 kg lubenice očišćene od kore i sjemenki
3 dl soka od višanja
sok jedne ocijeđene limete
kašika šećera
10-12 listića mente
Priprema:
Očišćene komade lubenice, bez kore i bez sjemenki, stavite u sjeckalicu. Dodajte sok višnje, sok jedne limete, listiće mente i šećer te miksajte dok se ne rastopi. Dobijeni sok premjestite u zdjelu i zamrznite kroz nekoliko sati. Smrznutu smjesu izvadite kašikom i stavite ponovno u multipraktik te još jednom vrlo kratko sameljite u blenderu. Poslužite sa sitno sjeckanom koricom limete i dekoracijom od mente.
Limunada s borovnicama
Sastojci:
dvije kašike smrznutih borovnica
44 ml votke
limunada
led
Priprema:
Limunadu napravite po svom okusu, s onoliko šećera ili meda koliko vam odgovara. Smrznute borovnice stavite na dno čaše, zajedno s ledom. Ulijte votku, a zatim i limunadu. Ukrasite kriškom limuna i uživajte. Umjesto čaša možete koristiti i dekorativne čaše.
Virgin Mary
dcl soka od paradajza
kašika limunovog soka
prstohvat soli
4 do 6 kapi Worcestershire umaka
prstohvat mljevenog bibera
2 do 3 kapi Tabasco umaka
stabljika celera
malo leda
Priprema:
U blender stavite sve sastojke osim celera i pustite da se miješa dvije minute. Uspite u dekorativne čašice i ukrasite stabljikom celera.