Osvježavajući kokteli za tople ljetne večeri

Piše: Redakcija

Topli sunčani dani i ljetne noći pamte se po uživanju u morskim radostima, nezaboravnim večernjim druženjima i sklapanju novih prijateljstava, ispijajući osvježavajuće koktele čije okuse zauvijek pamtimo. Predstavljamo vam ljetne koktele koji pružaju bogato iskustvo čarobnih okusa i nezaobilazno rashlađenje u predstojećim toplim danima i noćima

 

Kokosov koktel

Sastojci:

4 svježa mlada kokosa

čaša i po ruma ili votke

led

limeta

4 duge slamke

 

Priprema:

Koristite oštar nož kako biste napravili kvadratni rez na gornjem dijelu kokosa. U njega ulijte alkohol, otprilike dvije čašice. Dodajte nekoliko kockica leda, sok od limete i slamčicu.

 

Pinky colada

Sastojci:

30 ml bijelog ruma

30 ml zlatnog ruma

20 ml sirupa od kokosa

10 ml grenadina sirupa

20 ml tekućeg šlaga

80 ml soka od ananasa

 

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke u shakeru i dobro protresite, kako bi se svi sastojci povezali i kako biste dobili laganu pjenicu u čaši. Poslužite s ledom i dekoracijom po želji.

 

Sangria od ružičastog vina

Sastojci:

boca ohlađenog vina

pola šoljice svježe limunade

2 mandarine

limun

2 narezane jagode

2 šoljice pjenušave francuske limunade

šoljica smrznutih malina

 

Priprema:

Pomiješajte prvih pet sastojaka. Ostavite u frižideru najmanje jedan sat prije posluživanja, tako da okus bude puniji. Dodajte gaziranu francusku limunadu i smrznute maline, te poslužite odmah. Kada je svježe izvađeno iz frižidera i posluženo, tada je najukusnije.

 

Whisky sour

Sastojci:

50 ml viskija

25 ml soka od limuna

30 ml šećernog sirupa

dehidrirana naranča i menta za dekoraciju

 

Priprema:

Šećerni sirup pripremite tako što ćete pomiješati šoljicu vode i šoljicu šećera u lončiću i zagrijati dok se šećer ne otopi. Kada se počnu javljati mjehurići po rubu površine vode, a tekućina ne bude mutna nego prozirna, sirup je gotov. Ohladite ga i pospremite u teglu, te držite u frižideru do trenutka kad ćete ga koristiti u koktelima. Za pripremu ovog koktela dodajte u shaker viski, šećerni sirup i sok od limuna, dobro protresite pa poslužite s ledom i dehidriranom narančom i mentom kao dekoracijom.

 

Ledena lubenica s mentom

Sastojci:

1/2 kg lubenice očišćene od kore i sjemenki

3 dl soka od višanja

sok jedne ocijeđene limete

kašika šećera

10-12 listića mente

 

Priprema:

Očišćene komade lubenice, bez kore i bez sjemenki, stavite u sjeckalicu. Dodajte sok višnje, sok jedne limete, listiće mente i šećer te miksajte dok se ne rastopi. Dobijeni sok premjestite u zdjelu i zamrznite kroz nekoliko sati. Smrznutu smjesu izvadite kašikom i stavite ponovno u multipraktik te još jednom vrlo kratko sameljite u blenderu. Poslužite sa sitno sjeckanom koricom limete i dekoracijom od mente.

 

Limunada s borovnicama

Sastojci:

dvije kašike smrznutih borovnica

44 ml votke

limunada

led

 

Priprema:

Limunadu napravite po svom okusu, s onoliko šećera ili meda koliko vam odgovara. Smrznute borovnice stavite na dno čaše, zajedno s ledom. Ulijte votku, a zatim i limunadu. Ukrasite kriškom limuna i uživajte. Umjesto čaša možete koristiti i dekorativne čaše.

 

Virgin Mary

dcl soka od paradajza

kašika limunovog soka

prstohvat soli

4 do 6 kapi Worcestershire umaka

prstohvat mljevenog bibera

2 do 3 kapi Tabasco umaka

stabljika celera

malo leda

 

Priprema:

U blender stavite sve sastojke osim celera i pustite da se miješa dvije minute. Uspite u dekorativne čašice i ukrasite stabljikom celera.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti