Osvježite se uz domaću limunadu

Piše: Redakcija

Domaća limunada malo je zadovoljstvo kojim se možete počastiti baš svakog dana nakon posla. Ne znači to nužno da mortare samo iscijediti limun i pomiješati ga s vodom, iako je i to sasvim pristojna opcija, već možete eksperimentirati sa sezonskim voćem i povrćem

 

Limunada s krastavcem i bosiljkom

Sastojci:

80 g narezanog krastavca; 3 lista svježeg bosiljka; 60 ml limunovog soka; 60 ml vode; kašika meda, 180 ml mineralne vode

Priprema:

Krastavac, bosiljak, sok od limuna, vodu i med ubacite u blender i blendajte dok smjesa ne postane glatka. Prerasporedite je u dvije čaše, dodajte nekoliko kockica leda, tanko narezane kolutove krastavca i limuna i prelijte mineralnom vodom.

Limunada s breskvama

Sastojci:

Šoljica limunova soka; korica jednog limuna, 2 zrele breskve, 200 g šećera, 1,25 l vode

Priprema:

Naribajte koricu limuna. Pomiješajte šećer, 250 ml vode i limunovu koricu pa zagrijte do vrenja uz povremeno miješanje. Smanjite vatru i pustite da krčka još minutu, dvije – sve dok se šećer ne otopi u potpunosti. Breskve operite i očistite pa ih izblendaj sa sokom od limuna. Procijedi uz pomoć gaze. Pomiješajte pripremljeni sirup od limuna, izblendane breskve i preostale četiri šoljice vode.

Limunada s lubenicom

Sastojci:

700 g narezane i očišćene lubenice; 0,25 l soka od limuna; 170 g meda; 1,5 l vode

Priprema:

Ubacite u blender lubenicu, limunov sok, med i litar vode. Izblendajte u glatku smjesu. Prebacite u veliki stakleni bokal, pa dodajte preostalih pola litre vode i dobro promiješajte. Po potrebi dodajte još meda. Poslužite s ledom i listićima mente.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti