Recept koji osvježava tijelo i dah

Piše: Redakcija

Za vrijeme ljetnjih vrućina najbolje je piti vodu, slijede je rashlađeni biljni čajevi i napitci od prirodnih sokova i sirupa. Jednostavno možete sami napraviti sirup od mente koji se pije razrijeđen i rashlađen, a takav efekt će odmah ostaviti i na vaš organizam. Omjeri za sirup od mente isti su kao i kod pripreme sirupa od bazge, bagrema, matičnjaka ili cvijeta žalfije. Na 10 grančica mente stavite litru vode i kilogram šećera, pola limuna i oko 10 grama limunske kiseline.

Priprema:

Potopite grančice mente u vodu s limunskom kiselinom i na kriške izrezanim limunima s korom. Dobro izmiješajte i ostavite da odstoji na hladnom i tamnom mjestu 24 sata. Drugi dan tekućinu procijedite pa dodajte šećer i dobro promiješajte. Ostavite da stoji još 24 sata uz povremeno miješanje. Nakon 48 sati sirup je spreman za presipanje i skladištenje u staklene boce. Manje količine najbolje je ostaviti u frižideru, a veće svakako na hladnom i tamnom mjestu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti