Za vrijeme ljetnjih vrućina kuhanje postaje ekstremni sport, pa se većina domaćica odlučuje za jednostavne i brze recepte. Mi vam donosimo jednostavnu salatu koja uključuje minimalno kuhanja, a maksimalno uživanja. Uz President mladi sir, ukusnu grilovanu piletinu i sezonsko povrće imat ćete kompletan obrok na jednom tanjiru
Sastojci:
Meso:
pileći file
so
biber
maslinovo ulje
Za salatu:
250 g cherry paradajza
veliki krastavac
mala glavica ljubičastog luka
5-6 zelenih maslina
2 kašike maslinova ulja
1/2 limuna
prstohvat soli
250g President mladi sir
Priprema:
Pileća prsa prerežite po dužini na pola, posolite ga i pobiberite. Gril-tavu premažite s malo maslinova ulja i zagrijte pa na njoj ispecite piletinu, po četiri minute sa svake strane. Pečenu piletinu odložite na dasku i ostavite da se malo ohladi dok pripremate salatu. Cherry paradajz operite i narežite na polovice, krastavac operite i narežite na tanke kriške, a luk narežite na trakice. Pomiješajte povrće u zdjeli pa ga začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, solju i biberom. Na kraju dodajte President domaći mladi sir, nježno promiješajte pa sve servirajte uz grilana pileća prsa. Odmah poslužite i uživajte u nevjerovatnom okusu.