Zapečene palačinke punjene blitvom i svježim sirom

Piše: Redakcija

Ove slane palačinke punjene su smjesom od blitve, pancete i sira, a potom su zapečene s preljevom od kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje. Možete ih jesti tople, ali vrlo su ukusne i kada se ohlade.

Sastojci za palačinke:

jaje

prstohvat soli

400 ml mlijeka

80 g bezglutenskog brašna

80 g heljdinog brašna

kašičica praška za pecivo

kašičica rakije

Za nadjev:

230 g kuhane blitve

300 g svježeg sira

100 g kiselog vrhnja

50 g pancete

Za preljev:

100 g kiselog vrhnja

100 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

U posudi izmiješajte jaje s malo soli te onda ulijte mlijeko. Dodajte suhe sastojke, odnosno bezglutensko brašno, heljdino brašno te prašak za pecivo. Na kraju umiješajte i kašičicu rakije kako vam palačinke pri pečenju ne bi upile puno masnoće. Ispecite palačinke. Pripremite nadjev tako da skuhanu blitvu nasjeckate na vrlo sitne komadiće. Ako je potrebno, blitvu stisnite rukama kako biste izvukli višak vode pa ju stavite u posudu. Dodajte joj svježi sir, kiselo vrhnje i pancetu narezanu na kockice.  Palačinke punite smjesom, te ih zarolajte. Stavite ih u namašćenu posudu za pečenje.  Prelijte palačinke smjesom od kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje i pecite ih 20-ak minuta na 180 stupnjeva.

Izvor: gastro.24sata.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti