Aromatičan, nutritivno bogat i ukusan namaz od špinata i maslina možete pripremiti u svakoj prilici i poslužiti gotovo uz svako glavno jelo. Osim kao povrtni namaz, u kojem možete uživati uz krišku integralnog kruha, možete ga iskoristiti i kao umak za tjesteninu ili rižu s povrćem. Vrlo ga je lako i jednostavno pripremiti.
Sastojci:
- ½ šoljice zelenih maslina (bez koštica)
- ½ šoljice crnih maslina (bez koštica)
- 1 šoljica svježeg špinata, sitno nasjeckanog
- ½ šoljice mladog luka, narezanog
- 2 režnja bijelog luka
- 1 dcl maslinovog ulja
- sok od ½ limuna, svježe iscijeđenog
- sol i biber – po želji
Priprema:
U blenderu izmiješajte sastojke do željene gustoće, odnosno dok ne dobijete jednolično gustu smjesu. Začinite solju i biberom po želji te poprskajte s par kapi svježe iscijeđenog limuna. Ovaj namaz neka vam posluži i za uživanje u vegetarijanskim sendvičima kad ste na putu, ali i kao umak hrani koju ćete ponijeti sa sobom na piknik.
Izvor: Alternativa za Vas