Hljeb kao iz pekare: Otkrijte u čemu je tajna

Piše: Redakcija

Sigurno će vas oduševiti ovaj neodoljivi recept za hljeb koji je kao iz pekare, mekan, ukusan i mirisan, a kore hrskave. Jednostavno je i lako, a tajna je u mlijeku.  Uživajte!

Sastojci

500 gr brašna

kesica kvasac

350 ml mlakog mlijeko

mala kašika soli

velika kašika šećera

Priprema

Kvasac staviti  u času  sa malo mlakog mlijeka i malo šećera da nakvasa.

Brašno, so, šećer pomjesati zajedno,mlijeko zagrijati da bude  mlako, ali  ne  vruće, te potom  dodati  nakvasali kvasac i zamjesiti tijesto.

Zdjelu  u kojoj ste zamjesili tijesto ostaviti pola sata da odstoji. Premjesite ga opet  i ostavite sat da stoji .

Nakon toga tijesto podjeliti na dva dijela. Prvi dio rastanjiti sa oklagijom, deblje, i gornji dio  narežite nožem. Urolajte jufku kao rolat i stavite u tesiju. Tako uradite  i sa drugim dijelom.Premažite uljem  i ostavite oko 30 minuta.

Pecite 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.

I to je to, lako i jednostavno.

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti