Od viška svježeg sira napravite starinsku pitu

Piše: Redakcija

 

Ako imate viška svježeg sira, eto ideje za brzu i ukusnu večeru, a i doručak idući dan

 

Sastojci za tijesto:

220 g glatkog brašna

150 g šećera

2 jaja

200 ml ulja

200 ml mlijeka

malo korice limuna

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

 

Sastojci za fil:

0.5 kg svježeg kravljeg sira

4 kašike kiselog vrhnja

2 jaja

malo soka limuna

1 vanilin šećer

30 g šećera

1 kašika griza

Postupak:

Mikserom umuti jaja, šećer i vanilin šećer dok se sve ne sjedini, a potom dodaj ulje, mlijeko, naribanu koricu jednog limuna, prašak za pecivo i brašno.

Miksaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.

Polovicu dobivene smjese izlij u namašćeni lim i peci 10-ak minuta na 170 °C.

U posudi dobro pomiješajte sve sastojke za fil.

Preko pečenog tijesta premaži fil, pa na to izlij i drugu polovicu tijesta. Kolač peci još otprilike pola sata na 170 °C.

Izvor: Miss7

(I.J.)

Pročitajte još