Tajna najboljih pohovanih šnicli

Piše: Redakcija

Pohovane pileće šnicle fantastičnog ukusa, spolja hrskave, unutra mekane kao duša.

Pileće šnicle

3-4 jaja
4 kašike bijelog brašna
3 kašike rendanog kačkavalja
4-5 kašika prezli
3 kašike sojinih pahuljica
kesica kubeta sa ukusom piletine
kašičica mljevene crvene paprike
so, biber
ulje

Priprema:

Šnicle isjeći na tanko pa ih još malo nožem prosjeći i posoliti. Umutiti jaja. U činiju sipati bijelo brašno, kačkavalj, prezle, sojine pahuljice, izmrvljene kubete (izlupati ih oklagijom), mljevenu papriku i sve dobro promiješati. Po želji dodati biber, sve dobro izmiješati. Svaku šniclu uvaljati u mješavinu, zatim u jaja, pa u mješavinu, još jednom u jaja i mješavinu, te redati na poslužavnik. Pržiti u dubokom ulju po 2-3 minuta sa svake strane i vaditi na papirne ubruse da upiju višak masnoće.

Izvor:informer.rs

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još