Isprobajte tjesteninu sa špinatom, sirom i orasima

Piše: Redakcija

Odličan ručak za manje od pola sata!

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

1 mali luk, sitno nasjeckan

300 g tjestenine (casarecce, penne, fusili itd.)

150 g gorgonzole

50 g oraha, grubo nasjeckanih

900 ml vrućeg povrtnog temeljca

100 g listova mladog špinata

Priprema:

U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje na umjerenoj vatri. Dodaj luk i lagano ga prži otprilike pet minuta dok ne omekša i poprimi zlatnu boju. Ulij temeljac u tavu i pusti za zavrije. Umiješaj tjesteninu, pa dodaj gorgonzolu i dobro promiješaj dok se sir ne rastopi. Dodaj sjeckane orahe i kuhaj bez poklopca na umjerenoj vatri 12-15 minuta, povremeno miješajući, dok tjestenina ne postane al dente. Umiješajte špinat i kuhaj tjesteninu još tri minute dok špinat ne uvene. Začini svježe mljevenim paprom i posluži odmah. Ako ti se čini da je umak pregust, a tjestenina još nije skuhana al dente, dodaj još malo temeljca.

Izvor: Miss7

(I.J.)

Pročitajte još