Zebra palačinke postale su pravi hit, imamo super recept koji uspijeva svima

Piše: Redakcija

Tanke francuske ili deblje američke… nema tu puno filozofije kada se radi o palačinkama, osim kada biramo fil za ovu svima omiljenu poslasticu. No, ne mora to biti baš tako. Svoje ukućane možete iznenaditi potpuno novom inačicom omiljenog zalogaja – Zebra palačinkama. Vrlo efektne, dolaze iz porodice tankih francuskih palačinki, a od svojih rođakinja razlikuju se po smeđim šarama koje se dobiju dodatkom kakaa u dio smjese.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hautes Cuisines (@hautescuisines)

Sastojci:

500 ml mlijeka

2 jaja

prstohvat soli

1 kašika rastopljenog margarina

1 dcl mineralne vode

brašno

1 kašika kakaa (ide u 1/4 tijesta)

1 pumpica ili slastičarska vrećica za šaranje

Priprema:

Izmiješajte jaja, sol, margarin, mineralnu vodu, a zatim tekućoj smjesi postepeno dodavajte brašno dok sve dok ne postane kremasta i srednje gusta. Odvojite 1/4 smjese u drugu zdjelu, dodajte kakao i miksajte dok se sastojci dobro ne izmiješaju. Dobivenu smjesu ulijte u pumpicu ili slastičarsku vrećicu s uskim nastavkom. Zagrijte ulje na tavi i ulijte klasičnu smjesu za palačinke, pričekajte 10-ak sekundi dok se tijesto malo ne zapeče i da ne bude kašasto, a zatim pumpicom u krug iscrtajte spirale. Palačinku ispecite do kraja i ponovi postupak sa svakom idućom. Gotove palačinke namažite po želji… Dobar tek!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Főzni bárki tud 👩🏼‍🍳 (@aprosef)

Izvor: Miss7

(I.J.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti