Palačinke s okusom čupavaca: Desert koji će dostojno zamijeniti omiljeni kolač

Piše: Redakcija

Čupavci su mnogima najdraži kolač, ali s obzirom na to da njihova priprema baš i nije kratak process ne radimo ih tako često. Umjesto da čeznete za čupavcima, isprobajte naš recept za palačinke s okusom omiljenog kolača. Tajna je u dodatku kakao-praha i kokosa zbog kojih su ove palačinke dostojna zamjena za čupavce.

SASTOJCI ZA PALAČINKE:

– 2 jaja
– 3 velike kašike maslaca
– 4 velike kašike šećera
– 1 šoljica mlijeka
– 1,5 šoljica oštrog brašna
– 1 šoljica kokosovog brašna
– 1 velika kašika kakao-praha
– 2 prstohvata soli
– 2 male kašike praška za pecivo

PRIPREMA:

1. Otopite maslac. U posudi razmutite jaja sa šećerom i soli. Dodajte mlaki otopljeni maslac i sve dobro promiješajte ili razradite mikserom. U brašno umiješajte prašak za pecivo, kakao i kokos. Zatim tu smjesu dodajte u jaja i promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine.

2. Ako primijetite da vam je smjesa malo previše rijetka ili gusta, slobodno je po potrebi popravite dodatkom brašna ili mlijeka. Palačinke po željenoj veličini pecite na tavi. Poslužite samostalno ili preliveno čokoladnom glazurom, umakom od karamele ili nekim drugim dodatkom po želji.

 

Izvor: zadovoljna.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti