Za kafu ili čaj: Prozirne šoljice u kojima topli napitak postaje najfotogeničniji prizor

Piše: Redakcija

Lijepa šoljica čini ritual ispijanja kafe ili čaja još dražim dijelom dana, a ako ste u potrazi za šoljicom koja je elegantna i funkcionalna, razmislite o onima s dvostrukom stijenkom.

Ove šoljice čest su prizor na društvenim mrežama jer jednom kada u njih ulijete kafu ili čaj, jednostavno dobijete želju izvaditi mobitel i uslikati taj prizor.

Međutim, dvostruke stijenke, osim što lijepo izgledaju, imaju i svoju funkciju. Za početak, vanjsko staklo će spriječiti uobičajeno “prženje” pristiju. Ove šoljice možete držati u ruci bez straha od opekotina.

Šoljice s dvostrukim stijenkama u osnovi su staklo unutar stakla. Dok se rade, zrak između dva stakla se isisava van i stvara se vakuum, koji služi kao odličan izolator pa ove šoljice duže održavaju piće na željenoj temperaturi.

Izvor: Zadovoljna.hr

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti