Najbolje tijesto za pizzu koje uvijek uspijeva!

Piše: Redakcija

Ovo nježno, aromatično tijesto za pizzu čini domaću pizzu posebnom i najfinijom ikad. Tijesto može stajati u frižideru do sedam dana.

Sastojci:

150 g glatkog brašna

150 g brašna za sve namjene (mješavina glatkog i oštrog brašna)

8 g fine morske soli

2 g aktivnog suhog kvasca

4 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema:

U velikoj zdjeli za miješanje kombinirajte brašno i so. U maloj posudi za miješanje pomiješajte 200 grama mlake vode, kvasac i maslinovo ulje, a zatim ulijte u smjesu brašna. Mijesite rukama dok se dobro ne sjedine, otprilike 3 minute, a zatim pustite da smjesa odmara 15 minuta.

Mijesite odmoreno tijesto 3 minute. Izrežite na 2 jednaka dijela i svaki oblikujte u kuglu. Stavite na jako pobrašnjenu površinu, prekrijte navlaženom krpom i pustite da se odmori i diže 3 do 4 sata na sobnoj temperaturi ili 8 do 24 sata u frižideru. (Ako tijesto hladite u frižideru, izvadite ga 30 do 45 minuta prije nego što ga počnete oblikovati za pizzu.)

Da biste napravili pizzu, svaku kuglicu od tijesta stavite na jako pobrašnjenu površinu i prstima je razvucite, a zatim rukama oblikujte okrugle ili kvadratiće.

Dodajte fil po želji i pecite u jako zagrijanoj rerni nekoliko minuta, ovisno o vrsti rerne.

Napomena:

Sastojci su za dvije pizze promjera 30 cm.

 

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti