Čokoladni truffles

Piše: Redakcija

Ovo slatko čudo od čokolade nikad neće dosaditi. Najbolje od svega je što priprema ne traje dugo, duže traje hlađenje u frižideru

Sastojci

Broj porcija: 7
250 g tamne čokolade
200 ml slatkog vrhnja
2 kašike eritrita u prahu
2 kašike mljevenih badema
korica od pola narandže
1 kašičica kakaa

Priprema

Otopite potrebne sastojke

U zdjelu stavite čokoladu natrganu na kockice. Za to vrijeme stavite grijati vrhnje, čim se uz rub zdjele krenu stvarati mjehurići maknite vrhnje s vatre te stavite čokoladu pa lagano promiješajte.

Ostavite tako smjesu nekoliko minuta kako bi vrhnje otopilo čokoladu, sve dok smjesa ne postane jednolika.

Pomiješajte smjesu sa suhim sastojcima

U smjesu dodajte mljevene bademe, eritrit u prahu, koricu naranče i žličicu kakaa. Kada promiješate sve sastojke ostavite smjesu da se ohladi na sobnoj temperaturi pa je stavite u frižider.

Stavite kuglice u hladnjak na minimalno 2 sata

Nakon hlađenja rukama oblikujte kuglice, kuglice valjajte u kakao i vratite ih u frižider. Kuglice vam mogu ispasti i nepravilnijeg oblika kao pravi tartufi, ne smeta ako nisu savršeno okrugle.

Izvor: Index.hr

(Z. T.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti