Banana blondies – svakodnevni kolač uz kafu

Piše: Redakcija

Vjerojatno ćete se šokirati kad vidite količinu šećera u ovom receptu – cijelih 250 g i još kašika javorovog sirupa. Ipak, kod ovakvih kolača šećer utječe na sočnost i ne treba ga previše smanjivati.

Sastojci:

2 zrele banane

225 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

½ kašičica soli

170 g maslaca

250 g smeđeg šećera

2 jaja

1 kašičica ekstrakta vanilije

1 kašika javorovog sirupa

1 kašika ruma

60 g mliječne čokolade, nasjeckane

50 g čokoladnih kapljica

20 g oraha, nasjeckanih

Priprema:

Banane ogulite, stavite ih u zdjelicu i zgnječite viljuškom da dobijete pire. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Ostavite sa strane. Maslac stavite u lonac debljeg dna pa ga rastopite nad laganom vatrom. Pustite ga da se lagano kuha dok ne postane zlatno-smeđe boje i orašastog mirisa. Maknite ga s vatre i ostavite da se malo ohladi. Ohlađenom maslacu dodajte šećer i sve dobro izmiješajte. U novoj zdjeli pomiješajte jaja, vaniliju, javorov sirup i rum pa dobro sve umutite. Dodajte umućena jaja mješavini šećera i maslaca. Sve dobro promiješajte pa dodajte pire od banana i brašno. Na kraju nježno umiješajte 60 g nasjeckane mliječne čokolade. Prebacite smjesu u manji pravokutni kalup za kolače (cca. 22×22 cm) koji ste prije obložila papirom za pečenje. Poravnajte smjesu i pospite je čokoladnim kapljicama i sjeckanim orasima. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 Celzijevih stepeni oko 25 minuta.

Pečeni kolač ohladite, narežite na koce i poslužitr. U slast!

Izvor: Miss7

(I.J.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti