Isprobajte jesenju pavlovu s karameliziranim jabukama i orasima

Piše: Redakcija

Fantastična sezonska poslastica

Sastojci:

Beze kore: 

3 bjelanjka, sobne temperature

150 g šećera

1 kašika gustina (kukuruznog škroba)

prstohvat soli

Krema:  

300 ml slatkog vrhnja

pola kašičice cimeta

Karamelizirane jabuke:

4 jabuke

100 ml slatkog vrhnja

kašičica cimeta

pola kašičice đumbira

kašičica arome vanilije

2 kašike šećera

Karamelizirani orasi: 

100 g oraha

50 ml slatkog vrhnja

2 kašike šećera

Postupak:

Beze kore:

Stavite šećer, sol i gustin u zasebnu zdjelu. Miksajte bjelanjke dok ne postanu čvrsti snijeg. Zatim u 3-4 navrata dodajte ostale sastojke neprestano miksajući. Kada ste dodali sve sastojke, nastavite miksati još 4-5 minuta dok ne dobijete sjajnu gustu kremu. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje koje ste zalijepili uz pomoć malo bjelanjaka sa stražnje strane rubova. Tučene bjelanjke rasporedite u kružnom obliku otprilike promjera 20 cm. Kora će se malo proširiti tijekom pečenja. Pecite na 140°C 50 min, te ostavite u zatvorenoj rerni da se ohladi.
Krema: 

Istucite slatko vrhnje i cimet u šlag.

Karamelizirane jabuke:  

Jabuke očistite i narežite na tanke ploškice ili kockice. Prebacite ih u zdjelu, dodajte začine i dobro promiješajte. Na srednjoj vatri otopite šećer dok ne počne tamniti, zatim pažljivo dodajte slatko vrhnje brzo miješajući. Kuhajte otprilike minutu neprestano miješajući. Dodajte jabuke i kuhaj još 10-ak minuta dok jabuke ne omekšaju i krenu se lijepiti za dno.

Karamelizirani orasi: 

Orahe popržite na tavi. Kada zamirišu maknite ih s vatre i stavite sa strane. Na srednjoj vatri otopite šećer dok ne počne tamniti, zatim pažljivo dodaj slatko vrhnje brzo miješajući. Kuhajte otprilike minutu, te dodajte orahe i makni s vatre. Nakon što se sve potpuno ohladi posloži kolač. Na koru premaži kremu. Na kremu rasporedi jabuke i na kraju po vrhu rasporedi orahe.

Izvor: Miss7

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti