Novo ruho riže na mlijeku sa šumskim voćem

Piše: Redakcija
Počastite se izvrsnom slasticom koja podsjeća na djetinjstvo…
Sastojci:
  • 350 ml vode
  • 140 g riže
  • 600 ml kokosovog mlijeka (može i kravljeg ili nekog koje inače koristite)
  • 2 kašičice naribane narandžine korice
  • ½ kašičice soli
  • 50 g šećera
  • 1 jaje

Preljev od šumskog voća:

  • 300 g šumskog voća
  • 50 g šećera
  • 2 kašike svježeg soka od narandže

Priprema:

Najprije pripremi preljev od šumskog voća. Bobice istresi u malu tavicu na srednju vatru, dodaj šećer i sok narandže, povremeno miješaj i pričekaj da počne krčkati. Potom smanji vatru i pusti da krčka desetak minuta, sve dok se ne počne zgušnjavati. Ostavi sa strane kako bi se preljev ohladio.

U posudu ulij vodu, dodaj rižu i zagrij do vrenja. Potom smanji vatru, poklopi tavicu i kuhaj još desetak minuta. Makni s vatre kad riža upije vodu. Dodaj 500 ml mlijeka, koricu narandže, so i šećer.

Nastavi kuhati još desetak minuta. U maloj zdjelici pomiješaj jaje i preostalih 100 ml mlijeka. Ulij u rižu i kuhaj još nekoliko minuta na laganoj vatri. Kad se rižin puding ohladi, serviraj ga uz preljev od šumskog voća.

Izvor: gastro.24sata.hr

(S.P.)

Pročitajte još