Napravite Nutella rolnice koje će brzo postati vaša omiljena poslastica

Piše: Azra

Po onome što se dalo dosad zaključiti, Nuttelu vole svi, veliki i mali, bez izuzetka. Vjerujemo da svako ima neki svoj način i oblik u kojem je najviše voli jesti. U nastavku vam donosimo još jednu ideju za brzu poslasticu s vašim omiljenim namazom, koja će sigurno biti samo jedna u nizu ukusnih ostvarenja iz vaše kuhinje. Ovaj zanimljivi recept pronašli smo na profilu @h_belma a u nastavku pogledajte kako se priprema.

Recept:

-7 grama suhog kvasca pomiješati sa jednom malom kašikom šećera i kašikom brašna. Dodati malo mlakog mlijeka ostaviti da nadolazi.

-200 ml mlijeka ugrijati pa dodati 100g maslaca i grijati dok se ne otopi. Malo prohladiti pa dodati jedno umućeno jaje.

-500g brašna pomiješati sa 100g šećera, 1 vanilin šećerom i malo ribane korice limuna. Dodati tekuću smjesu i nadošli kvasac te dobro izmiješati. Na mikser dodati spiralne nastavke pa izraditi tijesto.

-Pokriti i ostaviti da se udvostruči na toplom (cca. 60 minuta)

-Tijesto prebaciti na radnu površnu sa brašnom, pa ga razvaljati u pravougaonik. Premazati nutellom, smotati u štrudlu, pa koncem rezati male komade.

-Redati u tepsiju premazanu maslacem. Ostaviti prostora između jer će rolnice još rasti. Pokriti i ostaviti da nadolaze još pola sata.

-Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C nekih 25-30 min. Pečene posuti šećerom u prahu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Belma Halilović (@h_belma_)

(E.M.)

Pročitajte još