Sjajan trik s kojim će posluživanje lubenice biti pravi užitak

Piše: Azra

Jedan od razloga zbog kojih svake godine željno iščekujemo naše najdraže godišnje doba jeste između ostalog i naše omiljeno ljetno voće – lubenica! Osim što je nevjerovatno ukusna, lubenica je natopljena hranjivim tvarima, niskokalorična je i potpuno bezmasna. Kada se jede u razumnim količinama, lubenica je izrazito dobra za naše zdravlje i pruža mnoge zdravstvene prednosti, a sigurni smo kako niste znali kako su baš svi dijelovi lubenice jestivi – uključujući i koru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Osbro Home (@osbro_home)

Iako ne planiramo jesti koru, moramo priznati kako bi nam to prilično olakšalo zadatak, barem kada se radi o urednom serviranju ove pomalo nespretne voćke. No, kako to obično biva, u bespućima interneta pronašli smo rješenje i za taj slatki problem, a uz koji smo jedva čekali narezati našu prvu ovosezonsku lubenicu.

Sve što morate učiniti jeste odrezati poveći komad lubenice i potom pažljivo maknuti koru s obje strane rubova, tako da ona ostane viriti isključivo iz sredine velike kriške. Zatim cijelu krišku narežite okomito kako biste od nje dobili onoliko komada koliko želite, i koliko vam dozvoljava sama lubenica. Osim što ste dobili zaista praktičan način za urednu konzumaciju lubenice, morate priznati kako ovi lubenica-trokutići izgledaju zaista preslatko te će sasvim sigurno sjajno funkcionirati na ljetnim piknik druženjima.

Izvor: Fashion.hr

(E.M.)

Pročitajte još