Kolač sa malinama i pudingom od vanilije: Umjesto kalupa koristite tetrapak od mlijeka da napravite fantastičan slatkiš

Piše: Azra

Kada popijete mlijeko ne bacajte tetrapak jer u njemu možete napraviti ukusan kolač. Nema prljanja sudova, kada završite jednostavno bacite ambalažu. Za kolač sa malinama treba vam par jednostavnih sastojaka, koje uglavnom imate kod kuće. Potrebno je samo da skuhate puding i prelijete preko malina.

Sastojci:

600 ml mlijeka

200 g malina

80 g praška za puding sa ukusom vanilije

150 g šećera

200 g kakao keksa

20 g kakao praha

Priprema:

Za početak vam treba jedan prazan tetrapak od mlijeka kom ćete iseći jednu stranu, da dobijete nešto nalik posudi. Obložite ga providnom folijom i na dno poredajte maline (100g). Voćke malo pritisnite stranicom koju ste odrezali sa tetrapaka.

Napravite fil: stavite mlijeko da se zagrije na ringli, dodajte šećer, vanilin šećer i prašak za puding. Miješajte dok se ne zgusne smjesa. Ohladite do sobne temperature pa u puding dodajte mrvljeni keks i ostatak malina. Promiješajte i sipajte u tetrapak. Stavite u frižider na sat vremena.

Nakon toga, isjecite tetrapak, izvadite kolač i pospite kakao prahom.

Izvor: stvarukusa.rs

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti