Recept dana: Punjene pečene jabuke

Piše: Redakcija

Sastojci:

  • 150 g badema ili oraha
  • 1 kašika meda
  • 3-4 kašike šećera
  • cimet, klinčić
  • 1 dcl vrelog mlijeka
  • grožđice
  • 1-2 kašike putera
  • 8 srednjih jabuka

Priprema:

  1. Operite jabuke, osušite ih i pomoću pribora izdubite sredinu.
  2. Blenderom usitnite bademe, dodajte kašiku meda, ruma (po želji), cimet, grožđice, šećer i sve zalijte s toliko vrelog mlijeka da smjesa bude gusta da se može puniti u jabuke bez prelijevanja.
  3. Vatrostalnu posudu namažite puterom, posložite jabuke, napunite ih pripremljenom smjesom i na vrh svake stavite grudicu putera (jer je badem suh).
  4. Pecite u rerni oko 10-15 minuta, ovisno o veličini jabuka.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti