Svi vole čokoladne kolače, pa još ako možemo izabrati zdraviju verziju ove poslastice onda je to pun pogodak.
Spremite sastojke, pribor i počnite sa pravljenjem najbržeg čokoladnog kolača.
Sastojci za podlogu:
1 šolja sitnih zobenih pahuljica
1 šolja kokos brašna
2 kašike kokos ulja
7-10 hurmi
Sastojci za fil:
1 velika smrznuta banana
100 grama namočenih indijskih oraha
5 kašika kakao praha
1 kašika sirupa od hurmi ili nekog drugog zaslađivača
Sastojci za dekoraciju:
kakao
čokoladni sirup (3 kašike kokos ulja, 1 kašika sirupa od hurmi, 3 kašike kakao praha)
Priprema:
Sve sastojke za podlogu stavite i izmrvite dok ne nastanu ljepljive mrvice. Za ovaj kolač koristite staklenu posudu s poklopcem veličine 15 x 15 centimetara i obložite ju prozirnom folijom i u dno utisnite smjesu za podlogu. Sastojke za fil izmiksajte u blenderu, pa prelijte preko podloge. Poravnajte. Kutiju poklopite i ostavite u zamrzivač preko noći ili bar na pet sati. Prije serviranja izvadite kolač iz frižidera da se lagano opusti. Prelijte čokoladnim sirupom i ukrasite po želji.