Recept dana: Cheesecake sa šumskim voćem

Piše: Redakcija

Sastojci:

  • 220 g mljevenog petit keksa
  • 150 g putera
  • 2 kašike meda
  • 500 g ABC sira
  • 3 dcl vrhnja za šlag
  • 160 g šećera u prahu
  • sok od pola limuna
  • 2 kesice želatine
  • 450 g šumskog voća
  • 4 kašike šećera
  • 2 vanilin šećer
  • 1 dcl vode

Priprema:

  1. Puter otopite i sjedinite s keksom i medom. Utisnute u kalup i izravnajte, da izgleda kao biskvit.
  2. ABC sir i šećer u prahu dobro izmiješajte, dodajte ulupano vrhnje za šlag, sok od limuna i otopljenu kesicu želatina. Kremu stavite na podlogu od keksa i lijepo poravnajte. Ostavite u frižider da se krema stisne.
  3. Šumsko voće, šećer, vanilin šećer i vodu stavite na laganu vatru da proključa nekoliko minuta, da voće otpusti sok. Sklonite s vatre, te pažljivo umiješajte jednu kesicu želatina.
  4. Ostavite oko pola sata da se hladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladilo, pažljivo stavite preljev preko kreme od sira. Najbolje bi bilo da se krema prethodno hladila 2-3 sata.
  5. Kada je i preljev gotov, kolač ide na hlađenje, najbolje da ostane preko noći.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti