Recept dana: Hljeb s malinama i bobicama pistacija

Piše: Redakcija

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 zrela banana
  • muškatni oraščić u prahu
  • cimet u prahu
  • 2 kriške integralnog hljeba sa sjemenkama
  • 150 g malina
  • 20 g oljuštenih pistacija
  • 4 kašike nemasnog običnog jogurta
  • Manukin med

Priprema:

  1. U blenderu izmiksajte jaja, bananu, prstohvat muškatnog oraščića i cimeta, pa smjesu ulijte u široku, plitku zdjelu. Hljeb narežite na kriške debljine 2,5 cm, zatim u dužoj strani svake kriške napravite prorez i malo nožem izdubite hljeb da dobijete džep. Prstima u prorez ugurajte maline – strpajte ih što više možete, no pazite da ne potrgate džep. Hljeb položite u jaja i nježno ga pritisnite da se dobro natopi.
  2. U međuvremenu na srednje jak plamen stavite veliku tavu, ulijte kašiku ulja, pa ga ubrusom razmažite po dnu. Polovicu preostale smjese od jaja ulijte na jednu stranu tave, zatim na njih položite krišku natopljenog hljeba, tako da dobijete sloj nalik na palačinku. Isto napravite i u drugom dijelu tave s preostalom smjesom od jaja i hljeba. Pecite od 3 do 4 minute ili dok se sve ne zažuti, a onda hljeb okrenite, te ostavite da se i s druge strane ispeče.
  3. Dok se kruh peče, usitnite pistacije – možete ih i popržiti. Prženi hljeb poslužite preliven jogurtom, posut pistacijama i s mrvicom cimeta, te preliven s malo meda.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti