311
Sastojci:
- 1 jaje
- 180 ml jogurta
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 200 g glatkog brašna
- pola praška za pecivo
- limunova korica jabuka, cimet…
Priprema:
- Ulje ugrijati u loncu. Treba biti toliko ulja da krofnice mogu plivati u njemu i ne smiju dodirivati dno. Kada ste zagrijali ulje, smanjite vatru.
- Pomiješajte jaje, jogurt, šećere i so. Zatim umiješajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro spojite. Tijesto će biti gusto.
- Vrećici za ukrašavanje odrežite vrh debljine palca. Napunite ju smjesom.
- Krofnice istiskujte iznad lonca s uljem. Kada vam izađe komad duljine slične kao i širine vrećice samo ga prerežite nožem kako bi pao u ulje.
- Nemojte prepuniti lonac lopticama, ostavite mjesta da se mogu napuhnuti i da se pritom mogu same okretati.
- Kada se dovoljno isprže na jednoj strani obično se same okrenu na drugu, ako ne, samo ih vi dotaknite vilicom pa će se okrenuti.
- Obavezno pazite da vam ulje ne bude prevruće. Krofnice pržite na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju.