Recept dana: Krofnice su praznik za nepce

Piše: Redakcija

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 180 ml jogurta
  • 2 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 200 g glatkog brašna
  • pola praška za pecivo
  • limunova korica jabuka, cimet…

Priprema:

  1. Ulje ugrijati u loncu. Treba biti toliko ulja da krofnice mogu plivati u njemu i ne smiju dodirivati dno. Kada ste zagrijali ulje, smanjite vatru.
  2. Pomiješajte jaje, jogurt, šećere i so. Zatim umiješajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro spojite. Tijesto će biti gusto.
  3. Vrećici za ukrašavanje odrežite vrh debljine palca. Napunite ju smjesom.
  4. Krofnice istiskujte iznad lonca s uljem. Kada vam izađe komad duljine slične kao i širine vrećice samo ga prerežite nožem kako bi pao u ulje.
  5. Nemojte prepuniti lonac lopticama, ostavite mjesta da se mogu napuhnuti i da se pritom mogu same okretati.
  6. Kada se dovoljno isprže na jednoj strani obično se same okrenu na drugu, ako ne, samo ih vi dotaknite vilicom pa će se okrenuti.
  7. Obavezno pazite da vam ulje ne bude prevruće. Krofnice pržite na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti