Recept dana: Domaća čokolada

Piše: Redakcija

Sastojci:

  • 400 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 ml vode
  • 2 kašike naribane narandžine korice
  • 200 g putera
  • 250 g mlijeka u prahu
  • 100 g kakaa
  • bademi, grožđice, lješnjaci…

Priprema

  1. Šećer, vanilin šećer i vodu zagrijavajte na laganoj vatri. Dodajte naribanu narandžinu koricu i kuhajte nekoliko minuta dok se šećer ne otopi. Odmaknite s vatre i umiješajte puter.

2.Mlijeko u prahu pomiješajte s kakaom i mikserom ih umiješajte u smjesu šećera i putera.

3.Čokoladnu smjesu rasporedite u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje (veličina zavisno kako želite debljinu čokolade) 25×35 cm.

  1. U čokoladu možete umiješati bademe, grožđice, lješnjake ili nešto drugo po vlastitoj želji.
  2. Domaću čokoladu dobro ohladite i narežite na kockice.

Homemade dark chocolate fudge with cashew nuts on wooden background

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti