1,K
Sastojci:
- 400 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 ml vode
- 2 kašike naribane narandžine korice
- 200 g putera
- 250 g mlijeka u prahu
- 100 g kakaa
- bademi, grožđice, lješnjaci…
Priprema
- Šećer, vanilin šećer i vodu zagrijavajte na laganoj vatri. Dodajte naribanu narandžinu koricu i kuhajte nekoliko minuta dok se šećer ne otopi. Odmaknite s vatre i umiješajte puter.
2.Mlijeko u prahu pomiješajte s kakaom i mikserom ih umiješajte u smjesu šećera i putera.
3.Čokoladnu smjesu rasporedite u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje (veličina zavisno kako želite debljinu čokolade) 25×35 cm.
- U čokoladu možete umiješati bademe, grožđice, lješnjake ili nešto drugo po vlastitoj želji.
- Domaću čokoladu dobro ohladite i narežite na kockice.