Recept dana: Neodoljivi Creme Brulee

Piše: Redakcija

Sastojci:

  • 1 štapić vanilije ili 1 kašičica ekstrakta vanilije
  • 40 g šećera
  • 375 ml slatkog vrhnja
  • 125 ml mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 70 g smeđeg šećera

Priprema:

  1. U plastičnu zdjelu umiksajte žumanjke sa šećerom dok ne dobijete finu, svijetlu kremastu teksturu pa polako, neprestano miješajući, dodajte vrhnje. Dobivenu kremu stavite u keramičke zdjelice, a zatim zdjelice s kremom stavite u duboki pleh.
  2. Do polovice visine pleha ulijte vruću vodu i sve zajedno stavite u već zagrijanu rernu. Pecite otprilike 40 minuta, odnosno dok se krema ne stvrdne.
  3. Kada se krema ohladi na sobnu temperaturu, zdjelice stavite u hladnjak i pustite da odstoje preko noći. Prije posluživanja po vrhu kreme pospite malo smeđeg šećera i karamelizirajte ga.
  4. Karamelizirati ga možete kuhinjskim brenerom ili tako da zagrijete gornji grijač u rerni na najjače i stavite kremu na najvišu prečku u rerni. Šećer će se rastopiti i karamelizirati. Prije posluživanja pustite da se ohladi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti