Recept dana: Francuski makaroni

Piše: Redakcija

Sastojci za 15 makarona:

  • 2 jaja
  • 65 g šećera
  • 125 ml slatkog vrhnja
  • 120 g kuverture od tamne čokolade
  • 15 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g mljevenih badema
  • 25 g kakaa za kuhanje

Priprema:

  1. Rernu zagrijte na 180 stepeni. Šećer u prahu pomiješajte s mljevenim bademima i kakaom. U posebnoj posudi nekoliko minuta miksajte bjelanjke i šećer dok smjesa ne postane tvrda. U tu smjesu umiješajte mljevene bademe, šećer u prahu i kakao, te miješajte dok smjesa ne postane kompaktna.
  2. Smjesu stavite u špricu. Površinu na kojoj ćete peći makarone prekrijte pek papirom. U pravilnim razmacima (cca. 3 cm) iz šprice istiskujte male krugove promjera 2,5 cm. Pecite ih 15-18 minuta. Kad su gotovi, izvadite ih iz rerne i pustite da se ohlade.
  3. Dok se peku napravite fil – u posudi zagrijte vrhnje do trenutka vrenja. Skinite ga s vatre, ubacite komadiće putera i kuverture od tamne čokolade, vratite na vatru i lagano miješajte dok smjesa ne postane glatka.
  4. Kad se sve ohladi, možete početi sa spajanjem. Čokoladnom kremom namažite ravnu površinu jedne polovice i spojite je s drugom polovicom. Radite to pažljivo jer su kolačići krhki i lako se mogu smrviti, njihova je tekstura otprilike kao kod klasičnih puslica. Ovako napravljene makrone pustite da stoje 24 sata kako bi se stvrdnuli.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti