1,2K
Sastojci za 15 makarona:
- 2 jaja
- 65 g šećera
- 125 ml slatkog vrhnja
- 120 g kuverture od tamne čokolade
- 15 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 50 g mljevenih badema
- 25 g kakaa za kuhanje
Priprema:
- Rernu zagrijte na 180 stepeni. Šećer u prahu pomiješajte s mljevenim bademima i kakaom. U posebnoj posudi nekoliko minuta miksajte bjelanjke i šećer dok smjesa ne postane tvrda. U tu smjesu umiješajte mljevene bademe, šećer u prahu i kakao, te miješajte dok smjesa ne postane kompaktna.
- Smjesu stavite u špricu. Površinu na kojoj ćete peći makarone prekrijte pek papirom. U pravilnim razmacima (cca. 3 cm) iz šprice istiskujte male krugove promjera 2,5 cm. Pecite ih 15-18 minuta. Kad su gotovi, izvadite ih iz rerne i pustite da se ohlade.
- Dok se peku napravite fil – u posudi zagrijte vrhnje do trenutka vrenja. Skinite ga s vatre, ubacite komadiće putera i kuverture od tamne čokolade, vratite na vatru i lagano miješajte dok smjesa ne postane glatka.
- Kad se sve ohladi, možete početi sa spajanjem. Čokoladnom kremom namažite ravnu površinu jedne polovice i spojite je s drugom polovicom. Radite to pažljivo jer su kolačići krhki i lako se mogu smrviti, njihova je tekstura otprilike kao kod klasičnih puslica. Ovako napravljene makrone pustite da stoje 24 sata kako bi se stvrdnuli.