Recept dana: Brza piletina u woku

Piše: Redakcija

Sastojci:

  • 300 g pilećih prsa
  • 3 kašike brašna
  • ulje
  • 2 velike mrkve
  • 1 tikvica
  • 1 paprika
  • nekoliko kriškica đumbira
  • 3 mlada luka
  • 100 ml oyster umaka
  • malo sjeckanog korijandera
  • so, biber, chilli
  • 3 čehna bijelog luka

Priprema:

  1. Narežite piletinu na veće kocke i uvaljajte u škrobno brašno. Narežite povrće i odvojite ga. U jako zagrijani wok stavite malo ulja i popržite piletinu, ako treba, u nekoliko tura. Stavljajte povrće jedno po jedno i nakon prženja ga vadite u tanjur.
  2. Time sprječavate da se wok ohladi, a povrće se ne kuha nego se prži. Na samom kraju dodajte mladi luk, bijeli luk, chilli i đumbir.
  3. Dodajte piletinu, povrće, a potom ubacite nekoliko listova zelene salate da se upare, te dodajte oyster umak.
  4. Po potrebi posolite i pobiberite te prije posluživanja stavite svježe sjeckani korijander.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti