395
Sastojci:
- 7 kolutova ananasa
- 4 jaja
- 200 g žutog šećera
- 2-3 kašike meda
- 200 g brašna
- 160 g putera
- 1 prašak za pecivo
- malo arome vanile
Priprema:
- Zagrijte rernu na 160 stepeni. Otopite 40 g putera, pa dodajte med i 3 kašike žutog šećera, te blago karamelizirajte. Sipajte smjesu u pleh koji obavezno morate obložiti folijom i nauljiti.
- Poredajte na smjesu kolutove ananasa. Umutite jaja, 200 g žutog šećera i aromu vanile (količina po želji).
- Nakon 5 minuta mućenja dodajte brašno i prašak za pecivo. Mutite kratko, pa dodajte 120 g otopljenog putera. Izlijte smjesu za tijesto na ananas.
- Pecite od 40 – 60 minuta. Prevrnite na tacnu nakon pečenja i skinute foliju.