586
Sastojci:
- 500 g pilećeg mesa
- 2 kašike čilija
- kurkuma
- 3 ljute papričice
- 3 veća komada đumbirovog korijena
- 15 čehna bijelog luka
- 1 šaka listova korijandera
- 3 štapića cimeta
- malo muškatnog oraščića
- 2 kašike sjemena mirođije
- maslinovo ulje
- 1/2 šolje jogurta
- 2 paradajza
- crni luk
- 3 šolje riže
- karanfilić
- suho grožđe
- indijskog oraščić
Priprema:
- Uvaljajte 500 g sjeckanog pilećeg bijelog mesa u dvije kašike čilija i pola kašike kurkume. Ostavite da odstoji pola sata.
- U međuvremenu u blenderu izmiksajte tri ljute papričice, tri veća komada đumbirovog korijena, 15 čehni bijelog luka, šaku listova korijandera, tri štapića cimeta, malo muškatnog oraščića, 1/4 šolje vode i dvije kašike sjemena mirođije. Piletinu dinstajte dvije minuta na maslinovom ulju, pa dodajte smjesu iz blendera, 1/2 šolje jogurta, dva isjeckana paradajza i šaku sjeckanog crnog luka.
- U posebnoj posudi skuhajte tri šolje riže, dodajte malo karanfilića, cimeta, šaku suhog grožđa i šaku indijskog oraha. Sve ubacite u posudu s piletinom, dobro promiješajte, dolijte malo vode i dinstajte dok piletina ne bude gotova.