Recept dana: Špageti s umakom Barilla Pesto Rosso, bakalarom i peršunom

Piše: Redakcija


Sastojci za 4 osobe:

  • 350 g Barilla Spaghetti br. 5
  • 200 g Barilla Pesto Rosso
  • 500 g mesa crvenog bakalara
  • 1 čehna bijelog luka
  • 3 kašike ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • 1 organski limun
  • 1 svježi peršun
  • So, crni biber

 Priprema:

 

  1. Zakuhajte velik lonac vode; nakon što voda zakuha dodajte so (otprilike 7 g po litri) i kuhajte špagete prema uputi na pakiranju.
  2. U međuvremenu narežite ribu na komade. Zagrijte veliku neljepljivu tavu, dodajte ekstradjevičansko maslinovo ulje, očišćenu čehnu bijelog luka i pažljivo pirjajte ribu dok ne bude kuhana. Izvadite češanj češnjaka.
  3. Dodajte Pesto Rosso ribi i pažljivo miješajte dodajući 1-2 kašike vode u kojoj se kuhala tjestenina kako biste dobili gladak umak. Maknite s vatre.
  4. Procijedite špagete nakon što se skuhaju „al dente“ i pomiješajte ih s umakom od Pesta Rossa i bakalara.
  5. Poslužite s malo naribane korice limuna, nasjeckanim peršunom i crnim biberom prema vlastitom ukusu.

Više informacija, savjeta i recepata možete pronaći na: https://www.barilla.com/hr-ba

5 DOBRIH RAZLOGA ZA LJUBAV PREMA TJESTENINI

#1 TJESTENINA JE DOBRA ZA VAS I DOBRA ZA PLANET

#2 TJESTENINA JE STUB MEDITERANSKE PREHRANE

#3 TJESTENINA ĆE VAS ZASITITI

Ugljikohidrati iz tjestenine duže osiguravaju postojanu energiju i osjećaj sitosti.

#4 TJESTENINA NE DEBLJA

Tjestenina je održiva namirnica koja se nalazi na dnu Dvostruke prehrambene piramide.

Ono od čega ćete dobiti suvišnu težinu jest višak kalorija.

#5 TJESTENINA JE UKUSNA I SPAJA LJUDE

Tjestenina je temelj mediteranske prehrane, koja se smatra jednom od najuravnoteženijih prehrana na svijetu.

Tjestenina je jedno od najcjenjenijih, naraznovrsnijih i najukusnijih jela na svijetu.

 

5 DOBRIH RAZLOGA ZA ODABIR UMAKA BARILLA

 

#1 HISTORIJA UMAKA BARILLA

Sve umake Barilla osmišljava KUHARSKA JEDINICA BARILLA sa sjedištem u Istraživačkoj i razvojnoj kuhinji u Parmi (Italija).

Kuhari tvrtke Barilla inspiraciju crpe iz italijanske kulinarske tradicije i izvrsnih sastojaka te dodaju KREATIVNOST i ORIGINALNU ZAVRŠNU NIJANSU, razmišljajući o savremenijim okusima i potrebama potrošača. Nakon što je u kuhinji Barilla stvoren prototip, on se prosljeđuje timu stručnjaka za istraživanje i razvoj koji razrađuju recept za industrijsku proizvodnju. Objedinjujemo integralne sastojke, pomno odabrane, kako bismo vam pružili originalne umake bogatog okusa inspirirane PRIPREMOM U KUHINJI, slične onima koji se pripremaju kod kuće prema najboljoj tradiciji. Naše visokorazvijene tehnologije osmišljene kako bi se proizvodi obradili na najblaži i najpažljiviji način omogućuju održavanje njihove svježine i kvalitete.

 

#2 BARILLA UMACI SU DOBRI ZA VAS I DOBRI ZA PLANET

Umaci od rajčice Barilla usklađeni su s PREHRAMBENIM SMJERNICAMA BARILLA. Rajčice i umaci od rajčice važan su dio modela mediteranske prehrane.

Jedino biljno ulje koje se upotrebljava u njima jest EKSTRADJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE i VISOKOOLEINSKO SUNCOKRETOVO ULJE. Sadržavaju malo zasićenih masnoća i jamče stabilnost proizvoda. Pakiranjem u staklenke zadržava se visoka kvaliteta tokom cijelog trajanja čuvanja umaka. Staklenke i poklopci U POTPUNOSTI SE MOGU RECIKLIRATI.

Pogon za proizvodnju umaka u mjestu Rubbianu proizvodi 40 % manje CO2 i troši 70 % manje vode u usporedbi s prethodnim proizvodnim pogonom. Pogon ima certifikat ISO 14001 (ekološki) i OHSAS 18001 (zdravlje i sigurnost). Dobio je nagradu NAJBOLJI U KLASI za 2012. godinu.

Tokom Procjene životnog ciklusa (Life Cycle Assessment, LCA) tvrtka Barilla proučava ukupan ekološki utjecaj svojih proizvoda od usjeva do distribucije i za neke od njih objavila je potvrđenu EKOLOŠKU DEKLARACIJU PROIZVODA (EPD®).

 

#3 LANAC NABAVE TVRTKE BARILLA

100 % RAJČICA koje se upotrebljavaju u proizvodima Barilla UZGOJENE SU i OBRAĐENE U ITALIJI. Rajčice stižu iz održivih izvora i imaju certifikat dobre poljoprivredne prakse (Global Good Agricultural Practices, GAP).

Za pripremu umaka Pesto alla Genovese upotrebljavamo 100 % TALIJANSKI SVJEŽI BOSILJAK koji se svakodnevno isporučuje izravno u naš pogon u Rubbianu. Upotrebljavamo bosiljak GENOVESE ECOTYPE koji je tipičan za tradicionalni recept za Pesto alla Genovese.

SUNCOKRETOVO ULJE ključno je za proizvodnju umaka. Nabavlja se lokalno, svježe rafinirano. Svi dobavljači uključeni su u projekt otkupa 100 % količina uz naprednu proizvodnju do 2020. godine.

GOVEDINA: Dolazi od stoke rođene u EU-u i uzgojene u Italiji. Lanac nabave ima certifikat i osiguranu sljedivost (u skladu s propisima).

SVINJETINA: Upotrebljavamo samo komade plećke svinja okoćenih i uzgojenih u Italiji pod istim uvjetima koji se primjenjuju na šunku iz Parme i San Danielea.

DOBROBIT ŽIVOTINJA: Primjenjuje se napredna praksa u pogledu nastambi, prihrane, higijene, prehrane, zdravlja, osiguranja vode, transporta i klanja goveda i svinja.

 

#4 OBRADA UMAKA I PESTA

Inspirirani pripremom u kuhinji i proizvedeni s jednakom PAŽNJOM kao kod kuće.

CIJELI KOMADI MESA mljeveni u pogonu.

U umaku Pesto alla Genovese sastojci se miješaju na sobnoj temperaturi kako bi se sačuvali svježina, aroma i okus.

Začinsko bilje u svim vrstama umaka uvijek se dodaje pri niskoj temperaturi kako bi se sačuvali aroma i okus.

Naša TEHNOLOGIJA TOPLINSKE OBRADE OMOGUĆUJE JAMSTVO STABILNOSTI PROIZVODA tokom čuvanja. Osim toga, toplinska obrada i tehnologije osmišljene su za smanjenje mehaničkog stresa sastojaka i očuvanje teksture, okusa i čvrstoće proizvoda.

 

#5 KVALITETA SASTOJAKA I GOTOVIH PROIZVODA

U našem pogonu za proizvodnju umaka upotrebljava se 80 različitih sirovina, a sve dolaze iz STROGO KONTROLIRANIH LANACA NABAVE.

Svi proizvođači provjereni su i potvrđeni prije početka bilo kakve nabave. Dobavljači osiguravaju certifikate za sve isporuke, koje se provjeravaju i u pogonu.

BOSILJAK SE UVIJEK BERE RANO UJUTRO, u svitanje, kada su svježina i okus na optimalnoj razini, a zatim se šalje izravno u pogon, gdje se pere i odmah upotrebljava kako bi se osigurala njegova svježina. Većina isporuka stiže traje SAMO NEKOLIKO SATI.

POVRĆE SE ZAMRZAVA na vrhuncu sezone, kada su DOZRIJEVANJE I KVALITETA SAVRŠENI te jamče dosljednu kvalitetu tijekom cijele godine. Kupuju se u regijama koje su poznate po visokoj kvaliteti (primjerice patlidžan u Italiji, a crvena paprika u Italiji i Španjolskoj).

Pesto alla Genovese proizvodi se sa SIREVIMA (Grana Padano i Pecorino Romano) koji nose ITALIJANSKU PDO OZNAKU – protected designation of origin (zaštićena oznaka kvalitete).

Prije pakiranja SVE SE STAKLENKE PODVRGAVAJU RENDGENSKOM PREGLEDU radi jamstva nulte stope nedostataka.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti