Recept dana: Sladoled s kafom, lješnjacima i čokoladom

Piše: Redakcija

Ledena kafa osvježavajući je napitak kojem se rado okrećemo u vrelim ljetnim danima, a posebno nam se dopada njena varijanta koja dolazi u obliku sladoleda koji je dodatno obogaćen i lješnjacima, te kakaom. Za njegovu pripremu trebat će vam samo deset minuta, a razveselit će vas na subotnje jutro, biti odličan izbor za druženje s prijateljima na terasi, ali i biti odlična poslastica za cijelu porodicu.

Za pripremu ovog deserta bit će vam potrebno:

600ml slatkog vrhnja
​​kondenzirano mlijeko
2 čajne kašike espresso kafe
¼ šoljice kakao praha
½ šoljice namaza od lješnjaka
¼ šoljice prženih i sitno nasjeckanih lješnjaka

Priprema: 
Pomiješajte slatko vrhnje, espresso kafu i kakao te izmutite smjesu u mikseru na srednje jakoj brzini, 2-3 minute. 
Jednu trećinu smjese uspite u dugi kalup, te po njoj prelijte namaz od lješnjaka i pospite nasjeckane lješnjake. Ponavljajte postupak dok u potpunosti ne potrošite smjesu. Sladoled stavite u zamrzivač na najmanje šest sati prije konzumiranja i nakon toga uživajte u novom omiljenom okusu sladoleda.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti