Aromatizirana voda je ukusan i osvježavajući spas tokom ljetnih dana

Piše: Redakcija

Ljeti se više znojimo i gubimo mnogo tečnosti zbog čega dodatno trebamo obratiti pažnju na dovoljan unos vode. To može postati naporno i dosadno, no zato običnu vodu možete zamijeniti ukusnim aromatiziranim vodama, a u nastavku otkrijte kako.

Voda s okusom

Ovo svako može napraviti kod kuće! Svojoj vodi dodajte jagode, borovnice, listiće mente, svježi krastavac, kockice lubenice ili bilo koje drugo voće ili osvježavajuće povrće koje volite. Osim toga, ujutro možete popiti čašu tople vode s limunom koja će vas razbuditi, dati vam energije, pokrenuti probavu i probuditi kožu.

Mineralna voda

Osim što je možete dodati u svoju beauty rutinu, pred kraj radnog vremena običnu vodu zamijenite za mineralnu. Kao prvo, tako ćete i dalje uzimati potrebnu količinu vode, ali ćete unijeti promjenu i razbuditi osjetila. A osim toga, kad se pred kraj radnog vremena s obične vode prebacite na mineralnu, stvorit ćete ritual prije odlaska kući i dati svojem tijelu doznanja da je posao gotov za danas i da se može opustiti.

Napravite vlastiti ledeni čaj

I čaj je zapravo još jedna vrsta vode s okusom. Zato odaberite svoj omiljeni čaj i skuhajte ga, u njega dodajte med, limun, narandže ili šta god volite pa ga dobro ohladite i ponesite sa sobom na posao, plažu ili gdje god ste već krenuli.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti