Sirova torta od borovnica savršena je za vrelo ljeto

Piše: Redakcija

 

Sirove veganske torte nisu samo slatkiš, po svom sastavu su najčešće kompletan obrok i kalorijski vrlo snažne. Vrlo lako ćete ih napraviti, slijedite recept za jednu, čijem okusu nećete odoljeti.

Biskvit:

2 šoljice ljuštenih badema

1 šoljica suhih smokava, prethodno natopljenih u vodi

1 banana

1 prstohvat soli

2 kašike meda

View this post on Instagram

Hello again breakfast lovers!💗🇫🇷⬇️ Second featuring of our #summerbreakfastparty 🎉that I host with my dear friend @a.la.julia 1-Delicious raw cakes by @quiezsylvie 2-Beautiful green smoothie and chia parfait jar by @subotic.vesna 3- Gorgeous loaded berries pancakes by @sweetpotatomilk Thank you to everyone who joined us to celebrate for their wonderful entries as well!😘 🇫🇷Re-bonjour les amoureux du petit-déjeuner! Deuxième featuring de notre #summerbreakfastparty 🎉 que j’organise avec ma chère amie @a.la.julia 1- Délicieux raw cakes par @quiezsylvie 2- Très belle jar de smoothie vert avec parfait aux graines de chia par @subotic.vesna -3 Magnifique assiettes de pancakes et de fruits par @sweetpotatomilk Merci à tous ceux qui ont participé pour leurs merveilleuses créations!😘 #parisonthecake#lajulia#sweetpotatomilk#quiezsylvie#suboticvesna#vegan#veganfood#whatveganeat#veganfoodie#foodie#pancakes#plantbased#parfait#healthy#healthybreakfast#rawcakes#instafood#fitfood#crueltyfree##veganparisian#veganparis#veganfoodispiration#foodinspiration#cleaneating#veganfoodshare#foodstyling#foodbloggers

A post shared by Manon 🌱 Vegan recipes (@paris_on_the_cake) on

Sve sastojke, zajedno s vodom u kojoj su bile smokve, stavite u blender i usitnite tako da dobijete gustu smjesu od koje ćete lako oblikovati biskvit. Ako je potrebno, dodajte malo vode.

Krema:

1 avokado

2 šoljice indijskih oraščića

2 šoljice borovnica

1 šoljica datulja, prethodno natopljenih u vodi

2 kašike meda

Sve sastojke stavite u bledner, a ako je potrebno, dodajte vodu u kojoj su bile natopljene datulje i dobro usitnite, tako da dobijete finu kremastu masu. Dobivenu kremu nanesite na biskvit koji ste dobro složili u kalupu za tortu. Ukrasite je borovnicama. Na to ponovo stavite sloj kreme, dodajte borovnice. Torta se može oblikovati u klasičnom okruglom obliku, kao cup cake ili kao kolač.

Izvor: Elle.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti