Recept dana: Njoke u crvenom sosu

Piše: Redakcija

Sastojci:

400 g njoka
1 tikvica
1 crveni luk
1 mrkva
200 ml sosa od paradajza
150 g dimljenog ili običnog kačkavalja
1/2 kašičice suhog bosiljka
1/2 kašičice šećera
200 g šampinjona
1 čehno bijelog luka
pola kašičice soli

Priprema: 

Skuhajte njoke. Na ulju izdinstajte luk, dodajte rendanu mrkvu, tikvicu isječenu na trakice i šampinjone isječene na listiće. Pržite nekoliko minuta, dodajte sjeckani bijeli luk i sos od paradajza. Ostavite da se krčka nekoliko minuta, dodajte potom sir isječen na kocke, kuhane njoke i sve dobro promiješajte.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti