Stiže nam novina koju je razvila jedna biotehnološka kompanija, a riječ je o proteinu sličnom Botoxu za koji se smatra da je mnogo učinkovitiji od bilo kojeg svog prethodnika. Američki dermatolozi trenutno su u fazi testiranja novog neuromodulatoraRT002.

RT002 je razvila kompanija Biotechnology Revance. Prva ispitivanja pokazala su da ubrizgavanje RT002 ravnomjerno ispravlja čak i finim linije poput bora između obrva i malih linija osmijeha oko očiju i to učinkovitije od ostalih postupaka. Druga prednost je njegov dugotrajan učinak – do šest mjeseci. To bi ga učinilo nadmoćnijim prema ostalim Botox proizvodima koji imaju prosječno trajanje djelovanja od tri do četiri mjeseca, a tek nekolicina do 5 mjeseci. Još jedan veliki plus je to što RT002 za razliku od drugih proizvoda nema ljudskih ili životinjskih sadržaja koji povećavaju potencijalni rizik od prijenosa patogena.

Pixabay

Koliko će RT002 injekcije koštati još nije poznato. Isto tako, još nije poznato kada će se početi upotrebljavati u klinikama, jer je još uvijek u fazi ispitivanja.