Charles i Camilla u problemima?

Piše: Redakcija

Protekla godina bila je jako izazovna za princa Charlesa i Camillu Parker Bowls. Osim odlaska princa Harryja i Meghan Markle koji su se prije godinu odselili u Kaliforniju i odstupili od svojih kraljevskih dužnosti, princ Charles obolio je od Corona virusa. Ubrzo nakon oporavka, nasljednik krune suočio se s krizom u njegovom dugogodišnjem braku s Camillom. Naime, četvrta sezona serije „Crown“, koja se prikazuje na Netflixu, otvorila je stare rane i dovela do pada njihove popularnosti, a sada postoje naznake kako bi princ Charles i supruga Camilla mogli čak i odustati od krunjenja.

Hroničari koji pomno prate dešavanja na kraljevskom dvoru tvrde kako bi 72-godišnji princ možda više volio vidjeti Williama kako zauzima njegovo mjesto u redu za prijestolonasljednika. Ukoliko se povuče, te dozvoli princu Williamu da postane kralj, princ Charles će raditi ono čemu se njegova pokojna supruga princeza Diana sve vrijeme nadala. Naime, u intervjuu kojeg je dala 1995. godine, princeza Diana je na novinarsko pitanje o tome nada li se da će princ William naslijediti kraljicu, a ne Charles, jasno odgovorila da bi to htjela. „Da. Moja je želja da moj suprug pronađe duševni mir, a onda iz njega crpi snagu za dalje“, izjavila je princeza Diana.

Vojvotkinji od Cornwalla navodno se nije dopao prikaz njenog lika u seriji „Crown“ u kojoj je prikazana kao Charlesova ljubavnica tokom njegovog nesretnog braka s princezom. Fanovi pokojne princeze uputili su mnogobrojne kritike na njihovom Twitter računu zbog njihove afere, čime su probudili stare rane. Također, serija je prikazala princa Charlesa kao osobu ljubomornu na Dianinu popularnost i bez želje za rješavanjem problema u braku.

Zbog svega toga opala im je popularnost u Velikoj Britaniji, piše New Idea. Prema anketi YouGov, Charles je pretrpio pad popularnosti od sedam bodova u odnosu na isto razdoblje lani, što je jako puno uzme li se u obzir da bi po redoslijedu upravo on trebao biti novi nasljednik kraljevske krune.

Pročitajte još