Princ Charles šokiran odlukom Williama i Kate

Piše: Preuzeti tekst

Mlađi sin princa Charlesa prije skoro godinu dana odlučio je otići iz kraljevske porodice i svoju sreću pronašao u dalekoj Americi, prema svemu sudeći, udaljavati se počeo i princ William koji je u braku s Kate Middleton. Komentator kraljevske porodice Tom Quinn je istaknuo da je ovaj par Charlesa jako rastužio svojom odlukom. Naime, Charles koji je prvi u redu za tron, i njegova supruga Camilla su se nadali da će William i Kate odabrati život na selu, koje je bliže njihovom domu i to kako bi se mogli igrati s unucima. Ipak, njima na žalost, oni su odlučili otići još dalje.

William i Kate su sa svoje troje djece, sedmogodišnjim Georgeom, petogodišnjom Charlotte i dvogodišnjim Louisom odlučili otići u Anmer Hall. Inače Ammer je malo selo.

-Charles je bio šokiran i pomalo tužan što su svoju kuću na selu odlučili podići tako daleko. Kao da im je to zahladilo odnos’- ispričao je Tom.

Spomenuto imanje i kuća bio je dar od Williamove bake, kraljice Elizabethe. Ovo je sada njihova treća rezidencija, s obzirom na to da su, najviše u 2020. godini, živjeli na relaciji Sandringham rezidencija i Kensingtonska palača. Koliko vole život daleko od prometnih cesta i užurbanog grada, dokazali su i tokom pandemije, kada su većinu godine proveli na selu.

-Iako je poznato da William i Charles iza sebe imaju velik broj svađa i nesuglasica, njihov je odnos navodno na dobrom putu u posljednje vrijeme se sve više ljubavi vidi među njima – istaknuo je komentator.

Svemu tome je pomogla i činjenica da je Charles više uključio starijeg sina u donošenje nekih bitnih kraljevskih odluka.

Podsjetimo, nedavno je ponovno na površinu isplivala jedna od njihovih većih svađa. Dobro upućeni izvor s dvora prepričao je kako je William jednom zahtijevao od 72-godišnjeg oca da uništi 1.200 artefakata od slonovače iz kolekcije koju je dobio u nasljedstvo od svojih prethodnika, počevši od njegove praprabake kraljice Victorie. William je htio da kraljevska porodica da primjer svijetu kako treba stati na kraj ilegalnoj trgovini životinjama koje su ugrožene, no njegov otac je smatrao da je ‘lud’.

Izvor: story.hr

(Dž.S.)

Pročitajte još