Šta doručkuje Kate Middleton

Piše: Redakcija

Trpezu članova britanske kraljevske porodice vjerovatno svi zamišljamo raskošnom i velikom. U mašti mnogih odmah se pojavljuju slike dugih trpezarijskih stolova sa luksuznim redovima prelijepih skupocjenih jela aranžiranih na zlatnim i srebrnim tanjirima i s brdima egzotičnog voća.

Međutim, u stvarnosti, moderni monarsi ne jedu tako svaki dan. Doručak vojvotkinje od Cambridgea Kate Middleton naima ne razlikuje se u mnoggome od uobičajenih. Prema pisanju „Daily Maila, Middleton preferira zdravu hranu, a dan je obilno počinje smoothijem bogatim hranjivim sastojcima.

Kate pravi mješavinu kelja, spiruline (vrsta morskih algi), matche (oblik zelenog čaja), špinata, zelene salate, lista korijandera i borovnica.  Od svega toga priprema okrepljujući jutarnji napitak.

Buduća kraljica nije ograničena na smoothieje, ona također voli zobene pahuljice. Kao što je poznato, zobene pahuljice mogu zasititi energijom za cijelo jutro, koja je vojvotkinji od Cambridgea itekako potrebna, jer ona ne samo da ispunjava svoje kraljevske dužnosti, već je i majka troje djece koja su zbog pandemije uz nju 24 sata dan.

Izvor: Bazar.ru  

(M. K.)

Pročitajte još