Princ Harry otvorio dušu: Preživio pakao nakon majčine smrti

Piše: Redakcija

Princ Harry otvorio je dušu Oprah Winfrey u njenoj novoj emisiji “The Me You Can’t See”.

– Bio sam spreman drogirati se, piti, učiniti bilo što da ne bih osjećao ništa – rekao je princ Harry Oprah. Nisam pio od ponedjeljka do petka, ali bih zato u petak popio sedmičnu količinu alkohola. Nisam pio iz gušta, nego zbog toga da pokušam nešto prikriti.

Nakon Dianine smrti prošao je pakao, a u porodici nije imao s kim pričati o tome.

– O problemima se nije pričalo, već ih se moralo gurati pod tepih – otkrio je.

Zbog svega toga počeli su mu se javljati napadaji panike.

– Svaki put kad bih trebao odjenuti odijelo i kravatu, počeo bih se znojiti i hvatali su me napadaji panike. Period od 28. do 32. godine za mene je bio noćna mora. Čim bih vidio kameru, počeo bih se znojiti – priznao je Harry.

Princ je kazao da je za sve to kriva trauma koju je doživio zbog odgoja i odrastanja u uvjetima koji su običnim ljudima nezamislivi.

– Ljudi koji su povrijeđeni tokom odrastanja i od svog okruženja, od onog čemu su bili izloženi i što su vidjeli, njima te traume izađu tako da ih je nemoguće kontrolirati. Mislio sam da će mi porodica pomoći, no svaka moja molba bila je ignorirana. Ili su šutili ili jednostavno prešli preko toga, ispričao je Harry.

Na kraju je naglasio da je zapravo vrlo sličan svojoj majci Diani. Ni ona, kaže, nije pripadala tom sistemu, a nije mogla otići iz njega.

– Jako sam sličan mami. Osjećam da ne pripadam tom sistemu, a ipak sam zaglavio u njemu. Nisam razmišljao o njoj jer bi me to rastužilo. Jednostavno, nisam je mogao vratiti, a čemu onda razmišljati o tome. Kad bi me neko pitao kako sam, nikad ne bih odgovarao da sam sretan, samo da sam ‘u redu’ – rekao je on.

Izvor:Pagesix

(Dž.S.)

Pročitajte još