Meghan i Harry žele kraljevsko krštenje za Lilibet

Piše: Redakcija

Harry i Meghan planiraju da se Lilibet krsti u Windsoru ispred kraljice, otkrili su izvori kraljevskoj porodici. Iako su pojedine članove kraljevske porodice optužili za rasizam, vojvode od Sussexa ipak žele tu svečanost obaviti u nazočnosti Harryjeve porodice.

Kraljevski izvor rekao je da princ Harry i Meghan žele kraljevsko krštenje za svoju bebu Lilibet, održano u nazočnosti kraljice.


‘Kada je Harry došao u Veliku Britaniju zbog otkrivanja kipa pokojne majke, princeze Diane, kraljici i bratu Williamu rekao je da želi da se njihova Lili krsti u Windsoru, baš kao i njen brat.

Ukoliko se to ostvari, to bi bio Meghanin prva posjeta Britaniji otkako je par prošle godine napustio kraljevske dužnosti. Zanimljivo je da šest sedmica nakon rođenja, Lilibeth još uvijek nije dobila osmo mjesto u nizu nasljedstva koje treba, prema službenoj kraljevskoj web stranici. Podrazumijeva se da će se popis ažurirati tek nakon krštenja. Lili bi srušila kraljičinog drugog sina, princa Andrewa, na deveto mjesto.

Podsjetimo, Archieja je nadbiskup krstio usred neviđene tajnosti u kapeli Svetog Jurja, 2019. godine. Bilo je tada pozvano 25 gostiju, no kraljica nije prisustvovala sakramentu. Uzvanici su tada diskretno ušli kroz stražnji ulaz kapelice kako ne bi odvlačili pozornost. Harry i Meghan zbog cijelog dođadaja bili su izvrgnuti osudama. Dekan Chelmsforda, Nicholas Henshall, rekao je za BBC rekao: ‘Krštenje nikada ne smije biti privatno. To je javno pokazivanje Božje ljubavi.’

Izvor:story.hr

(Dž.S.)

Pročitajte još